Wonen in Barcelona: Wat te doen als je ouders je bezoeken? Deel 2

Aan het eind van vorige maand gaf ik jullie wat tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden als je ouders komen. Je ouders verwachten namelijk waarschijnlijk dat je in deze stad vooral bezig bent met het ontdekken van de cultuur en het proberen van typische gerechten terwijl jij misschien meer bezig bent met ontdekken van de beste clubs en het proberen van typische anti-kater maaltijden (lees: vet, zout en makkelijk).

Ouders zijn over het algemeen behoorlijke cultuur liefhebbers en verwachten natuurlijk dat hun verstandige kind alles weet van de stad en de gebouwen, musea, parken en dergelijke die er in te vinden zijn. (Topless) zonnen op het strand van Barceloneta en cocktails drinken in Ciutat Vella vallen daar voor hen over het algemeen niet onder, dus paniek! Waar moet je toch in hemelsnaam met ze naartoe?

Ok, wat hierboven staat is natuurlijk wel een beetje overdreven en zeker niet op iedereen van toepassing maar toch blijft het een feit dat je ouders waarschijnlijk andere verwachtingen hebben dan jij als het een bezoek aan Barcelona betreft. Daarom volgt hier deel 2 van de ´Gids voor bezoekende ouders´: Hou het leuk voor iedereen.

– Doe een route door de stad waarbij je de belangerijkste gebouwen bezoekt. Zelfs de extreemste feestganger moet een beetje op de hoogte zijn van Sagrada Familia, de Ramblas, Arc de Triomf en dergelijke.
– Nog beter, neem de Bus Turístic en laat de audio gids het werk doen.
– Loop met je ouders door Ciutat Vella en/of Gràcia, die leuke terrasjes en kleine kroegjes kunnen zelfs zij niet weerstaan.
– Heb je de kans gevonden toch nog te feesten met je vrienden? Dan is de volgende dag ideaal voor een picknick in park Guell met gezonde broodjes en een wijntje. Zij zullen trots zijn op jouw originele idee en jij kunt lekker je roes uitslapen in het gras terwijl zij het park bekijken.
– Als je ouders je komen ophalen uit je werk of school blijf dan 10 minuten langer binnen on het motto ´Ik moest … gewoon nog even afmaken´. Ze zullen trots op je zijn!
– Ga met je ouders naar het Picasso museum. Bij zulke abstracte kunst kun je vanalles verzinnen waardoor het lijkt alsof je er ook echt verstand van hebt.
– Neem je ze mee op een dagtripje naar één van de stranden aan de Costa Brava of Dorada. Net als bij het park kun jij lekker wegdoezelen terwijl zij uitgebreid het naastgelegen dorpje kunnen bekijken.
– Heb je plannen voor een avond zonder ouders? Combineer dan die dag een bezoekje aan het dak van Casa Milà of Batlló met een beklimming van de Sagrada Familia. Zij zullen uitgeput van het traplopen een rustig avondje willen en jij merkt na een paar drankjes toch niks meer van die vermoeide benen.
– Altijd al iets willen bezoeken maar liet je portomonee het niet toe? Ga daar dan naartoe tijdens het bezoek, grote kans dat je ouders besluiten jou erop te trakteren.
– Ten slotte, vermijd tegen alle kosten het lage gedeelte van de Ramblas aan het einde van de avond tenzij je wilt dat je ouders je op het eerste vliegtuig terug naar huis zetten.

Annemarie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here